Ruimte voor een nieuwe start

Een scheiding brengt veel teweeg. En waarschijnlijk heeft u van alles aan uw hoofd: papierwerk, geldzaken en natuurlijk de zorg voor uw kinderen. Daarom is het zo fijn dat de specialisten van Huygens Groep met u meekijken. Dan weet u 100% zeker dat alles goed geregeld is en heeft u ruimte voor toekomstgerichte gedachten. Want weet u bijvoorbeeld al waar u straks wilt gaan wonen? Een vraag die we samen met u beantwoorden. Maar er is meer, want wanneer u gaat scheiden loopt u ongetwijfeld rond met vragen als:

  • Waar gaan de kinderen straks wonen?
    Is de woning goed bereikbaar met de auto, fiets en het ov?
    En is mijn woning toekomstbestendig?
    Hoe zetten we alles netjes zwart-op-wit?

Zeker gevoel

Antwoorden op deze vragen zorgen voor meer inzicht en een zeker gevoel. Fijn toch? U heeft meer rust en vanuit die positie komen er vanzelf nieuwe woonkansen op uw pad. Althans vanzelf… Na de gesprekken met de mediator en hypotheekadviseur, gaat onze makelaar voor u aan het werk. Het doel? Letterlijk: ruimte in de vorm van een nieuwe woning. En figuurlijk: ruimte voor een nieuwe start. Voor uzelf en voor uw kinderen.

Twee scenario’s

U heeft momenteel een woning en wilt na de scheiding een nieuwe start maken? Dat kan. Met een frisse blik op de toekomst gericht. Een nieuwe stap. Het verkopen van uw woning creëert financiële mogelijkheden voor deze nieuwe stap. Wij regelen alles netjes voor u: van goede afspraken tot finale papierwerk.

Na het verkopen van een woning, volgt vaak het kopen van een nieuwe woning. Niet iets dat u zomaar even tussendoor doet. Een grote financiële keuze. Wij denken en kijken mee en zorgen dat u door de spreekwoordelijke bomen het bos weer ziet. En niet onbelangrijk: onze makelaar let er ook op dat alles netjes en eerlijk wordt verdeeld.

En om de waarde van een woning te bepalen, maken we gebruik van twee middelen:

  1. Algemene waardebepaling gebaseerd op de mogelijke marktwaarde;
  2. Taxatie door een onafhankelijke partij voor de feitelijke waarde van uw woning.

Stop. Ho. Dit is ‘m

Dat gevoel dat je bij een droomwoning kan hebben. Past de woning bij uw wensen en uw nieuwe financiële plaatje? Fijn. Dan plannen we samen een bezichtiging in. En voelt het daarna nog steeds goed? Dan is het tijd om het nieuwe plaatje inzichtelijk te maken: hypotheek, maandelijkse lasten enzovoorts. Zo heeft u alles helder. Alles overzichtelijk. En wanneer het goede gevoel aansluit bij uw nieuwe financiële situatie, zou dit zomaar eens de plek voor uw nieuwe start kunnen zijn.

Nieuwe woning in een paar stappen

Stap 1
Als één van beiden de woning wilt blijven bewonen, dan dient ‘de ander’ uitgekocht te worden. Een veelvoorkomende situatie. De vraag is dan: Wat is de waarde van de woning? Het antwoord begint met twee woorden: professionele waardeverklaring.

Stap 2
Heeft de mediator berekend hoe het vermogen (en overwaarde) kan worden verdeeld? Top. En heeft de hypotheekadviseur beoordeeld of ‘de blijver’ de woning kan blijven bewonen? Fijn. Dan stelt de hypotheekadviseur vast voor welke koopsom de vertrekker een nieuwe woning kan aankopen.

Stap 3
Vervolgens kunt u bij de makelaar terecht voor een prettig kennismakingsgesprek. Over droomwoningen. Over realistische keuzes. Denk aan zaken als: Waar wilt u wonen? Wat is belangrijk bij uw nieuwe woning? Een groot balkon of toch liever een tuin?

Stap 4
De makelaar stuurt u daarna een woonplan toe. Zo krijgt u een idee van de mogelijkheden. Waar nodig sturen we de woonwensen ietsje bij om tot een realistische blauwdruk voor aankoop te komen. Dit ijkpunt maakt dat we gericht kunnen zoeken naar de juiste woning.

Stap 5
Samen met de makelaar kijkt u naar aantrekkelijke woningen. Er worden huizen bezichtigd en samen verkrijgen we inzicht om te herkennen wat goed voelt en wat niet. U kijkt met emotie en voelt of een huis een thuis kan worden. Wij kijken met ratio en checken of alles op technisch niveau klopt.

Stap 6
Zodra de nieuwe woning gevonden is, start het biedproces. En in de huidige markt is de makelaar van belang. Want de huizenmarkt is hectisch en er wordt met grote bedragen gesmeten. Maar wees gerust: op basis van financiële voorbereiding en beoordeelde stukken weten wij exact wat strategisch de juiste zet is.

Stap 7
Is het gelukt? Yes. Dan kan de koopovereenkomst opgesteld worden. Wij begeleiden u, totdat de stukken netjes bij de notaris liggen. De notaris zorgt voor de overdracht van de woning. Terwijl dit voorbereidende proces loopt, kunt u zich focussen op het nu en misschien zelfs al een beetje vooruitkijken.