We willen scheiden maar ik kan geen woning vinden

Het is een kreet die we steeds vaker horen. Een scheiding an sich is al niet gemakkelijk, maar de huidige woningmarkt, of beter gezegd: de huidige krapte op de woningmarkt, maakt er een scheiding niet gemakkelijker op. Wat is er nog mogelijk bij een Scheiding?

Wat bijzonder is, is dat we in eerste instantie door Corona en in tweede instantie door de huidige woningmarkt zien dat het aantal scheidingen ‘achterblijft’. Enerzijds natuurlijk goed, maar anderzijds bemerken we ook wel dat in een groot aantal gevallen ‘de koek wel op is’ en dat het langer bij elkaar blijven eerder meer fout dan goed doet.

Gelukkig is er nog best wel wat mogelijk bij een scheiding. Van belang daarbij is wel dat men in goed overleg met elkaar uiteengaat.  Als men namelijk in (goed) overleg uiteengaat, dan is het mogelijk om goede, soms net wat andere, afspraken te maken.

Wel hebben we tegenwoordig vaak wat langer de tijd nodig. Het is van belang om goed (financieel) inzicht en dus rust te creëren. Vanuit die rust kunnen we dan toewerken naar twee woningen. Soms direct, soms indirect, dus met een tussenstap.

Bijkomend voordeel is dus dat men wat langer de tijd dient te nemen, dus dat wij net wat langer de tijd hebben om hen goed te scheiden. En zo heeft ieder nadeel, zijn voordeel.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.