Mensen die gaan scheiden weer toekomst geven

Als u gaat scheiden, dan komt er van alles op u af. Het kan emotioneel een moeilijke tijd zijn, maar er dient wel het één en ander geregeld te worden. Wie blijft er in het huis wonen, of wordt de woning verkocht, hoe regel je alles goed voor je kinderen en wat zijn de financiële consequenties?

U dient, als het even kan, een mediator in te schakelen, er dient financieel het één en ander geregeld te worden, een nieuwe of aangepaste hypotheek is nodig en het huis dient verkocht te worden en/of een nieuwe woning aangekocht. Daarvoor kun je naar verschillende adviseurs stappen, maar bij de Huygens Groep kunt u voor al deze zaken terecht. Daar werken drie specialisten onder één dak samen om u te helpen bij uw scheiding, aan- en/of verkoop van uw woning en het herfinancieren en/of regelen van uw (nieuwe) hypotheek. “Dit is een uniek concept van huis naar een nieuw thuis”, zegt financieel life planner Pieter Oorlog. “We zorgen voor een volledige begeleiding van het hele traject,” voegt Joeri Tan van Vastelle Makelaars toe. “Zo geven we mensen die scheiden weer een toekomst”, aldus Scheidingsplanner Bryan Vloemans.

Scheidingsplanner Bryan Vloemans

Allereerst verzorgt de Scheidingsplanner van de Huygens Groep de bemiddeling tussen partners. “We gaan allereerst in gesprek en proberen ervoor te zorgen dat de partijen on speaking terms zijn”, aldus Bryan Vloemans van de Scheidingsplanner (onderdeel van de landelijke organisatie). “Er dient een scheidingsplan opgesteld te worden in begrijpelijke taal en eventueel een ouderschapsplan.”

Hoe worden de kosten van de kinderen verdeeld en hoe zit het met de financiële gevolgen?

Al in een vroeg stadium worden daarbij de financieel life planner Pieter Oorlog van Foreburgh Financiële Planning en Joeri Tan van Vastelle Makelaars betrokken zodat alles goed op elkaar afgestemd kan worden, er een eerste financiële berekening kan worden gemaakt en de makelaar op zoek kan naar een (nieuwe) woning en de huidige woning in de markt kan zetten. “Als alles in goede harmonie kan worden afgehandeld en er een scheidingsconvenant en een ouderschapsplan opgesteld zijn, kan het binnen twee maanden geregeld zijn”, geeft Bryan aan.

Hypotheekadviseur+
(Financieel Life Planner) Pieter Oorlog

Nog tijdens het opstellen van het scheidingsplan is er dus contact met financieel life  planner Pieter Oorlog, die al 27 jaar ervaring heeft in de financiële wereld en met hypotheken. “We dienen eerst inzicht te krijgen in de huidige financiële situatie om vervolgens te bepalen waar we naar toe willen”, vertelt hij. “Ik hou me bezig met de financiële gevolgen van de scheiding. Het afhandelen van bestaande financiering(en) en het regelen van een nieuwe. Zeker als je samen een eigen woning hebt en samen een hypotheek, dient er het een en ander geregeld te worden.”

“Mag één van beiden in de woning blijven wonen? Is de woning nog wel betaalbaar voor één van beiden? Wat gebeurt er met de hypotheek? Wat als je geen geld hebt om jouw partner uit te kopen? Zo zijn er vast nog vele andere vragen. Handig om dit alles met een vakkundige adviseur door te nemen die verstand heeft van hypotheken en ervaring met echtscheidingen. Met onze gezamenlijke kennis kunnen wij u van dienst zijn en u allerlei kosten besparen. Wij zorgen voor een goed financieel plan dat op uw persoonlijke situatie afgestemd is.”

Makelaar Joeri Tan

Zoals eerder gemeld wordt tijdens het scheidingstraject ook Vastelle Makelaar Joeri Tan ingeschakeld. “Aangezien u genoeg aan u hoofd heeft, is het prettig als iemand u bij de hand neemt om u te begeleiden in het proces van wonen. Een nieuw (t)huis geeft u weer de ruimte en de vrijheid om naar de toekomst te kijken.”

Vaak blijft bij een scheiding één van de partners in de gezamenlijke woning wonen. Dan dient de andere partner uitgekocht te worden. Daarvoor dient een waardebepaling van de woning plaats te vinden. “Wij doen een algemene waardebepaling, gebaseerd op de mogelijke marktwaarde van de woning en een taxatie door een onafhankelijke partij voor de feitelijke waarde”, laat Joeri Tan weten. “Wij regelen het hele proces graag en goed voor u.” Zo dragen wij verbeterpunten aan voor een zo goed mogelijke presentatie van de woning, alvorens het in de verkoop gaat”, laat hij weten.

Een van de partijen of misschien zelfs beiden, dienen op zoek te gaan naar een nieuwe woning.  “Een frisse blik op de toekomst, waarbij een nieuwe woning de stip op de horizon is. Door jezelf uit te laten kopen, of de verkoop van uw huidige woning creëer je financiële mogelijkheden om een stap naar een nieuw (t)huis te kunnen maken. Wij ontzorgen u, zodat u zich kunt focussen op (het herpakken van) uzelf.”

“Wij zoeken, begeleiden en adviseren u bij het zetten van deze nieuwe stap, zodat u onbezorgd de rust en tijd krijgt om langzaamaan de draad weer op te pakken”, aldus Joeri Tan tot slot.

Uw zorg is onze uitdaging.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.