Wij helpen u graag weer de beste ouders van de wereld te worden! 

Vraag aan ouders wie de belangrijkste personen in hun leven zijn en zij zullen antwoorden: de kinderen! Hoogstwaarschijnlijk zullen de kinderen op diezelfde vraag antwoorden: m’n ouders 🙂. Het is dus als ouders van groot belang om tezamen een goed ouderschapsplan op te stellen. Voor jezelf en de kinderen. Wat is belangrijk bij een goed ouderschapsplan?

Allereerst is de communicatie tussen de ouders van het grootste belang. Vaak zien we dat ouders uit elkaar zijn gegroeid en elkaar minder goed begrijpen. Beiden willen het beste voor de kinderen, maar ze zien vaak zaken net even wat anders. Daardoor kibbelen ze veel en kost het veel energie, voor beiden! En dat voelen en merken kinderen ook.

Als er rust is in de communicatie dan is een volgende stap de zorgverdeling: wanneer verblijven de kinderen bij vader en wanneer bij moeder? Een co-ouderschapsregeling, een omgangsregeling, of alles wat daartussen zit? Vaak zien we dat ouders maar even een modelletje van het internet downloaden en invullen. Maar een zorgverdeling voor de kinderen is veel meer dan dat! Een goede zorgverdeling is het fundament voor de toekomst, het geeft rust.

Een laatste stap is de kinderalimentatie. Wat kosten de kinderen eigenlijk? Wie draagt wat bij en wie voldoet wat?

Als we stap 1 (de communicatie) en stap 2 (de zorgverdeling) hebben doorlopen, dan is stap 3 vaak ‘een invuloefening’. Ook hier gaat het vaak om inzicht en bewustwording. En inzicht en bewustwording geeft rust!

Een goed ouderschapsplan is goud waard!